Kantoor Adress

2316GB, Bizetpad
Zuid-Holland, Nederland

Telefonisch Contact

+31651866464

Email Address

info@webdesingofferte.com
support@webdesignofferte.com

Wat kost het om een website te laten maken?

Wat kost het om een website te laten maken?

Ahoy, internetpioniers en digitale ontdekkingsreizigers! Dus, wat kost het om een website te laten maken? Maar, laten we eerlijk zijn, niemand heeft ooit gezegd dat een website bouwen zo makkelijk is als een taart bakken. Of, wacht even, is het dat wel? Laten we het hebben over de kosten van dit digitale avontuur!

Eigen website bouwen met een websitebuilder of standaard template: €250 – €750
Website laten maken met een standaard template: €750 – €2.500
Professionele maatwerkwebsite laten ontwikkelen door een internetbureau: €5.000 – €40.000 of meer.

Budgetvriendelijke Web-Dabblers: Vanaf €500,-, maar er is een vangst!

Dus, je denkt dat je voor €500,- al een website kunt scoren? Nou, dat kan, maar verwacht geen digitale parel. Dat bedrag zet je op de drempel van een simpel-template-feest, maar laten we eerlijk zijn, het schreeuwt niet bepaald ‘professioneel’. Voor een degelijke site die serieus genomen wordt, moet je je in het gebied van €2500,- bevinden. Ja, het is als een fancy koffie – je wilt de extra’s, maar die kosten! “Wat kost het om een website te laten maken?” antwoord nog niet beantwoordt. lees verder…

Wat kost het om een website te laten maken?

Het Grote Prijzenrad van Website Creatie

Het Basisrondje: €500 – Een Simpele Website

Laten we beginnen met de goedkopere optie. Voor €500,- kun je inderdaad een website krijgen. Maar pas op, het lijkt misschien op een kunstwerk, maar het is waarschijnlijk gebaseerd op een template dat al vaker is gebruikt dan een toetsenbord tijdens een typewedstrijd. Niet echt de crème de la crème, laten we eerlijk zijn.

De Middenmoot: €2500 – Gemiddelde Klasse

Voor degenen die serieus zijn over hun online aanwezigheid, is er de gemiddelde klasse. Hier beginnen de prijzen bij €1500,- en gaan door tot €5000,-. Hier krijg je meer maatwerk, een website die schreeuwt: “Ik ben uniek, net als een eenhoorn met een hoed op!” Maar serieus, dit is waar je moet zijn als je een professionele indruk wilt maken.

De VIP Lounge: €5000 en daarboven – Jij Bepaalt de Regels

Voor degenen die willen dat hun website schittert als een ster op de rode loper, is er de VIP-lounge. Hier beginnen de prijzen bij €5000,- en gaan ze naar de maan, afhankelijk van je eisen. Webshop erbij? Geen probleem, zolang je portemonnee maar gezellig openstaat.

Wat kost het om een website te laten maken?

Het Web van Kosten

De prijs die je betaalt, hangt af van een aantal factoren, zoals het gewenste ontwerp, de complexiteit en wie de webwizard is die jouw dromen waar gaat maken. Je kunt offertes vergelijken op Website Offertes, maar laten we eerst kijken naar wat deze prijzen allemaal inhouden.

Een Duik in de Dieptes van Kosten

Professioneel Webdesign

Wil je niet klinken als een website die door je neefje van 10 in elkaar is geflanst? Dan moet je investeren in professioneel webdesign. Gratis templates zijn als fastfood: goedkoop, snel, maar laten weinig indruk achter.

Terugkerende Kosten

Ja, naast de initiële bouwkosten zijn er ook terugkerende kosten. Denk aan hosting, domeinregistratie en het onderhoud van je website. Voor een simpelere site ben je ongeveer €10 per maand kwijt, maar als je een webempire hebt, kan dat oplopen tot €150 per maand.

Doe-Het-Zelf Optie

Wil je je handen vies maken en wat kosten besparen? Doe dan zelf een deel van het werk. Schrijf de teksten, verzorg het beeldmateriaal, of creëer de inhoudsopgave. Voel je als een echte web-klusser!

De Website Bouwshow

Eigen WordPress Avontuur

Voor de startende ondernemer is WordPress een goede optie. Lage eenmalige kosten, maar verwacht wel maandelijkse uitgaven. Templates installeren? Dat kost tussen de €500 en €1500.

Template Laat Je Installatie

Als je geen zin hebt om zelf te klungelen met WordPress, kun je een webbouwer inschakelen. Voor €500 tot €1500 zorgen zij ervoor dat jouw content op een sjiek template terechtkomt.

Simpele WordPress op Maat

Wil je een simpele, maar gebruiksvriendelijke website met een vleugje design? Reken op €1250 tot €3000. Niet slecht voor een website die zegt: “Ik ben eenvoudig, maar wel cool!”

Professioneel Website Spektakel

Als je een echte, professionele website wilt, zul je een wat groter team moeten inschakelen. Kostprijs? Tussen de €2500 en €5000. Ja, het is een investering, maar het is als het kopen van een maatpak voor je bedrijf.

Het Grote Webcircus: Grote Websites

Voor de groten der aarde, grote bedrijven met veel verkeer en belangrijke functies, begint het prijzencircus vanaf €5000. Afhankelijk van je wilde wensen, kan het zelfs oplopen tot €30.000. Voor een website. Ja, je leest het goed.

De Complexiteit van Prijs

In een notendop: de functies bepalen de prijs. Hoe gekker je het wilt, hoe meer het kost. Het uurtarief van de webbouwer? Dat hangt af van ervaring en overheadkosten. Denk aan €35 tot €175 voor freelancers, €50 tot €125 voor kleine bureaus, en €75 tot €250 voor de groten der aarde.

Wat kost het om een website te laten maken?

Maandelijkse Dans met Kosten

De prijzen die je tot nu toe hebt gezien, zijn voor het bouwen en ontwerpen van je website. Maar wacht, er is meer! Maandelijkse kosten voor hosting, onderhoud, en zelfs online marketing kunnen je bankrekening plagen. Hosting kan variëren van €5 tot €50 per maand, afhankelijk van hoe snel en betrouwbaar je wilt zijn. Onderhoud kost je nog eens €50 tot €150 per maand.

Het Webdesign Avontuur in 10 Stappen

Een website maken is geen wandeling in het park, het is eerder een reis door een webdesign jungle. Hier is een kort overzicht van het proces:

 1. Mailverkeer: Begin met een virtueel babbeltje met de ontwikkelaar om je wensen op een rijtje te zetten.
 2. Persoonlijke Afspraak: Maak het officieel met een persoonlijke ontmoeting (of virtueel, want we leven in 2023).
 3. Offerte Opstellen: Onderhandel over de prijs na het uitstippelen van het plan.
 4. Wireframe: Een schematische weergave van je website wordt getekend en goedgekeurd.
 5. Ontwerpproces: De magie begint met het opzetten van het Content Management Systeem, zoals WordPress.
 6. Aanpassingen Doorvoeren: Feedback van jou leidt tot aanpassingen, net als een designer die je jurk op maat maakt.
 7. Responsive Website: Het design wordt omgetoverd tot een website die reageert op verzoeken, net als een assistent die altijd ‘ja’ zegt.
 8. Website Vullen: Content is koning, dus vul je site met tekst, formulieren en links naar sociale media.
 9. Testen: Uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat je website geen verrassingen heeft, behalve positieve dan.
 10. Opleveren en Nazorg: Gefeliciteerd, je website is geboren! En ja, er is nazorg, want zelfs websites hebben liefde nodig.
Wat kost het om een website te laten maken?

Hoe Kies Je een Webdesigner die Bij Je Past?

Het is als het kiezen van een partner voor je website, en zoals bij elke relatie, moet je goed opletten. Hier zijn wat tips:

 • Houd het doel van je website in gedachten.
 • Bekijk het portfolio van het bureau of de freelancer.
 • Vergelijk offertes en oriënteer jezelf goed.

Overige Kosten voor de Web-Feestjes

Natuurlijk, de eenmalige en maandelijkse kosten zijn er al, maar wil je dat je website echt opvalt, dan moet je denken aan extra’s zoals:

 • Website Promotie: Advertenties, social media marketing, e-mailmarketing om je website te laten shinen.
 • Content Creatie: Sterke inhoud voor meer conversies.
 • Zoekmachine Optimalisatie: Zorg dat je site bovenaan de zoekresultaten staat.

Deze stappen zijn niet verplicht, maar zonder wat marketing wordt je website net zo opgemerkt als een zwarte kat in een donkere kamer. Denk er dus aan om wat budget opzij te zetten voor marketing.

Totale Kosten: Het Mysterie Ontrafeld

Wat kost een website nu echt? Net als het kopen van een auto, is er geen vaste prijs. Het hangt af van het design, de functionaliteit en de marketing die je wilt. Kijk niet alleen naar de prijs, maar naar wat het meest rendabel zal zijn op de lange termijn.

Drie Offertes voor Jouw Webdesign Avontuur

Na deze onthullende leeservaring ben je vast klaar voor jouw eigen website. Wil je drie scherpe offertes ontvangen? Laat hier je gegevens achter en vind jouw perfecte webdesigner. Gratis en vrijblijvend, omdat wij geloven dat webdesign leuk moet zijn. Laat het avontuur beginnen!

hben je een zzp en heb je een boekhouder nodig, dan adviseren wij boekhoudersvoorzzpers ten zeerste. Boekhouder zoeken op hun site.

  1 Comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *